Hoteller for alle

På badehotel – en rigtig sommernydelse

Har du set serien ‘Badehotellet’ på TV2, så har du sikkert fået en god fornemmelse af, hvordan stemningen kan være på et smukt dansk badehotel. I tv-serien ‘Badehotellet’ skinner solen altid, og handlingen er altid overskuelig, men stemningen ligger ikke så fjernt fra virkeligheden. Også på nutidens badehoteller er stemningen afslappet, og indretningen er lys og venlig og understreger, at her holder vi ferie under forhold, der er fjernt fra storbyens larm og trængsel.

Ofte er ferien på et badehotel forbundet med god stemning og eksklusiv gastronomi som på eksempelvis på det landskendte Svinkløv Badehotel, som ligger lige ud til Jammerbugtens skønne sandstrand.

Her forventes det, at middagen indtages, mens man er iklædt sit pæne tøj, sådan som det også var i gamle dage. Skulle du mangle en flot sommerkjole til lejligheden, kan du finde den på https://www.na-kd.com/dk, hvor der er masser af designs at vælge imellem, så du kan finde lige netop en kjole til den særlige badehotelsstemning.

Svinkløv Badehotel blev for alvor landskendt, da det brændte ned til grunden i september 2016, men hotellet er i dag genopbygget helt i samme udseende og stil, blot er værelser og alle faciliteter ført helt op til den ypperste nutidige standard.

Der er badehoteller overalt i Danmark

Badehoteller findes i hele landet, og i 2021 kunne hoteller dyste i en konkurrence om at blive årets bedste badehotel . Vinderen blev Strandhotel Røsnæs ved Kalundborg. Men badehoteller findes landet rundt fra Vesterhavet over Østjylland til Fyn, Sjælland og ikke mindst Bornholm, hvor der i forbindelse med øens lange turisthistorie har udviklet sig en stolt tradition for badehoteller. Sidste år var det Rødvig Kro & Badehotel på Stevns, der løb af med sejren.

På Bornholm finder vi blandt andet Stammershalle Badehotel, som blev bygget i 1911, da der for alvor var kommet gang i den bornholmske turisme. I dag er hotellet kendt for sin smukke indretning og for sit køkken i gourmetklassen.

Et badehotel behøver ikke ligge ved havet. Ved de store søer omkring Silkeborg finder vi for eksempel Knudhule Badehotel, så er du til vandreture i Danmarks største skovområde, besøg på Himmelbjerget og jagt efter kantareller, så kan du bruge dette badehotel som base for dit ophold og ramme dagene ind med at bade i søen ved hotellet.

ashe