Hoteller for alle

Billige, dyre, store og små – alt kan du få

Man skal ikke bevæge sig langt for at finde et hotel i lille Danmark. Her i landet findes der 864 hoteller, kroer og kursus- og konferencecentre med i alt 47.000 værelser. Det svarer til, at hver eneste indbygger i Helsingør kunne få sit eget hotelværelse.

Forskellen på de danske hoteller er stor – både når det kommer til pris, størrelse og serviceniveau. Det mindste danske hotel er faktisk så lille, at det har fået status som verdens mindste hotel. Hotellet ligger på Vesterbro i København og har kun ét værelse. Under værelset ligger den tilhørende café, som også har status som byens mindste. Her er der plads til fem gæster, men booker man hotellets eneste værelse, er man dog sikret en plads i caféen.

I den anden ende af skalaen finder man AC Bella Sky på Amager i København, som med hele 812 værelser er landets største, når det kommer til kapacitet. Det dyreste værelse findes på Kongens Nytorv i København, hvor d’Angleterre har en suite til den nette sum af 47.500 kroner pr. nat.

For det beløb kan man overnatte på et af byens billigste hostels i hele 237 dage…

Hovedstaden har i alt cirka 18.000 værelser, men uanset hvor dyrt hotellet er, om det ligger i land eller by, er småt, stort eller midt i mellem, så er der nogle faktorer, der spiller ind, hvis gæsterne skal booke et værelse.

Service

Hvis man vil have en chance for, at gæsterne kommer igen, skal man pinedød sørge for at holde et tårnhøjt serviceniveau. Service er det absolut vigtigste for et hotel, og som gæst er det afgørende at blive mødt af venligt personale, som gerne går det ekstra skridt for at løse dine problemer, svare på dine spørgsmål – og på den måde gøre dit ophold mere behageligt.

Beliggenhed

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Når der skal handles huse, er placeringen ofte af stor betydning, og det samme gør sig gældende for hoteller. Det skal være trygt at begive sig uden for hotellet, og så må beliggenheden også gerne ligge i nærheden af offentlig transport.

Det lille ekstra

Der skal ikke meget til for at give fornemmelsen af luksus. Services som fladskærm med lejefilm, let tilgængeligt internet, minibar, kuffert- og roomservice øger følelsen af at være et sted, hvor der bliver gjort lidt mere ud af det end gennemsnittet. Men det lille ekstra, som får dig til at føle dig velkommen, kan også være gratis shampoo, badekåber eller muligheden for at lave en kop kaffe på værelset, inden dagen går i gang.

Restaurant og bar

Selv om mange bruger hotellet som base, når de skal ud og spise, er det centralt, at der er mulighed for at få sig et godt måltid mad inden for hotellets vægge – hvad enten det er morgenmadsbuffeten, frokost eller middag. Muligheden for at afslutte dagen med en drink i hotelbaren, inden dynerne kalder, er heller ikke at forklejne.

ashe