Turisterne elsker Danmark

Turister får hjulene til at løbe rundt

Når man går en tur på Strøget i København på en lun sommerdag, kan det virke umuligt at komme frem. Det vrimler med mennesker, der slentrer ned af hovedstadens berømte gade med indkøbsposer i hånden. Lytter man til sproget, kan man også høre, at mange er udenlandske turister, og inden irritationen over de overfyldte gader sætter ind, er det værd at tænke på, at de mange gæster er med til at få hjulene til at løbe rundt.

Når de mange turister køber en øl, bruger dagen på et museum eller booker et hotelværelse, er de med til at skabe omsætning og vækst i det danske samfund. I alt bruger de udenlandske turister i alt for 97,5 milliarder kroner på et år, og det betyder ifølge VisitDenmarks analyser, at turismen skaber næsten 120.000 jobs i Danmark. Sammenholdt med de øvrige danske eksporterhverv skaber turisme lige så meget omsætning som eksempelvis olie og beklædning.

Samtidig er de mange turister med at give Danmark status som et land med en international atmosfære. Der bliver også på denne bragt nye tanker og input ind i landet, hvilket er med til at skabe endnu mere fremdrift og innovation.

ashe