Hoteller for alle

Sådan starter du dit eget hotel

Hotellerne i Danmark har haft stor succes i flere år, og derfor kan det være, at du går og leger med tanken om at starte dit eget hotel? Hotelbranchen fordoblede sit overskud mellem 2015 og 2016 http, da indtægterne nåede over to milliarder kroner. I denne artikel kan du få inspiration til, hvordan du kommer i gang, hvis du ønsker at starte dit eget hotel.

Overvej AirBnb

Før du vælger at satse alle dine penge på et hotelprojekt, er det en god ide at overveje, om du kan indhente erfaring via et AirBnB-projekt i stedet. Sidste år satte AirBnb rekord i Danmark, hvor mange turister valgte at indlogere sig i en AirBnb i stedet for et hotel. Derfor kan du måske opnå større succes ved at starte din egen AirBnb i Danmark?

Lån penge til dit projekt

Du skal sikkert bruge penge til at starte dit eget hotel eller din egen AirBnb, og her kan du f.eks. vælge et erhvervslån til opstart, som kan hjælpe dig godt i gang. Der findes forskellige former for lån, og typisk vil der blive indhentet kreditoplysninger for at vurdere virksomheden.

Tænk over dit nøglepublikum

Lige meget, om du starter op i Danmark eller i udlandet, er det vigtigt, at du lægger en strategi, når det kommer til din målgruppe. Her kan du tjekke tal fra Danmarks Statistik, som f.eks. viser, at flest amerikanske turister vælger at besøge København, og derfor kunne det være en god idé at reklamere i USA, hvis du åbner et hotel i den danske hovedstad.

Lav en grundig analyse af markedet

I forbindelse med opstart af enhver form for forretning, er det altid vigtigt at foretage en grundig markedsanalyse. Her er det vigtigt, at du dykker ned i både succesrige sager samt de mindre heldige tilfælde.

Det er dejligt at vide, at hotelbranchen kører glimrende i Danmark, men når du starter dit projekt, er det også en god idé at læse om, hvordan nogle forretningsmænd ikke har opnået den ønskede succes.

Du kan f.eks. læse om stjernekokken Claus Meyer, som genåbnede Claus Meyers Hotel Saxkjøbing på Lolland, og det førte til et enormt underskud på 3,5 millioner kroner.

Dog ringende alarmklokkerne ikke endnu for Meyer, da underskuddet kom som forventet på grund af et større ombygningsprojekt, og virksomheden har forventninger om at undgå de røde tal på bundlinjen i 2020.

Men netop den sag med Claus Meyer kan hjælpe dig med at forstå, hvad det vil sige at træde ind i hotelbranchen, og måske kan det også give dig en idé om, hvor mange penge du skal anmode om i dit erhvervslån til opstart af dit nye og spændende hotel projekt.

ashe