Hoteller for alle

Turisterne elsker danske hoteller

De danske hoteller havde ifølge Danmarks Statistik 15,5 millioner overnatninger i 2017 – en fremgang på en halv million fra året før. Cirka halvdelen af hotelgæsterne er fra udlandet – og det er naboerne fra Sverige, Norge, Storbritannien og Tyskland, der står for hovedparten.

Faktisk blev der i 2017 sat en ny rekord, når det kommer til overnatninger i Danmark. I alt registrerede Danmarks Statistik sidste år 52,6 millioner overnatninger i hoteller, feriehuse og hostels (vandrerhjem) – og her stod hotellerne for en fremgang på 3,6. procent i forhold til året før.

Sammenligner man med de øvrige nordiske lande, står Danmark også stærkt, når det handler om tiltrække turister med andre pas. I 2016 var 46 pct. af de udenlandske turisters overnatninger i Norden foretaget i Danmark. Det svarer til cirka 26 millioner. Sverige indtog den nordiske andenplads med 15,5 millioner, mens Norge og Finland havde henholdvis 9,7 og 5,7 millioner udenlandske overnatninger.

Den danske turistorganisation VisitDenmark forventer, at antallet af udenlandske overnatninger vil stige i 2018. Prognosen lyder på en stigning på 2-4 pct, hvilket vil sende totalen op på 27,1-27,7 mio. overnatninger.

Her kommer turisterne fra – top 5 målt på antal overnatninger:

  • Tyskland
  • Norge
  • Sverige
  • Holland
  • UK

Kilde: VisitDenmark.

ashe