Hotelbranchen i hopla

Hotelboom i hovedstaden

Hotellerne i København skyder op som paddehatte på en blomstereng. Uanset hvor man går rundt i hovedstaden kan man se de store kraner i sving med at gøre klar til et nyt hotelbyggeri.

Belægningsprocenten på de københavnske hoteller er steget og steget i de sidste tre år, og ofte har presset været så stort, at der slet ikke er plads nok. Den store succes har ansporet en lang række nye store og små projekter i hovedstaden, og med nybyggerier og udvidelser vil kapaciteten i 2020 være øget med 4.500 værelser. Det oplyser brancheforeningen Horesta, som ikke frygter for udviklingen, men tværtimod mener, at der er behov for udvide kapaciteten, hvis væksten skal fortsætte.

Det betyder, at der i 2020 vil være 22.500 hotelværelser i København. Til sammenligning var der i 2010 omkring 15.000 værelser.

Den manglende kapacitet har fået priserne til at stige, og det er håbet, at flere værelser kan skabe mere balance i udviklingen, så de københavnske hoteller kan fortsætte med at være attraktive for det internationale publikum. Udviklingen sker ifølge Horesta ikke blot på grund af manglende kapacitet men også fordi, at der er en tro på at tendensen med flere turister fortsætter.

I 2017 åbnede der således fem helt nye hoteller i København, mens seks andre hoteller udvidede. I 2018 er der planer om tre nye hotelåbninger i hovedstadsområdet.

Udviklingen på hotelfronten kan også ses i sammenhæng med den stigning i antallet af flyrejsende, der hvert år lander i Københavns Lufthavn i Kastrup. De sidste otte år har Danmarks internationale lufthavn kun oplevet vækst i passager-antallet, og i 2017 satte man ny rekord med 29,2 millioner rejsende.

I Aarhus, som i disse år også oplever stigende vækst i turismen, er der også godt gang i nye hotelprojekter. Her er mindst fem nye hoteller med over 1500 værelser på vej i de kommende år. På havnen i Århus, som har gennemgået en voldsom forandring de senere år, er der planer om at bygge et stort hotel- og konferencecenter, som vil bringe antallet af hotelværelser i Danmarks næststørste by op på 3.000 i alt. Det nye byggeri skal tegnes af arkitektstuen BIG og skal være med til at imødekomme den vækst, som Århus oplever i disse år.

Også i resten af landet er der skruet på for hotelbyggerierne, men dog ikke i samme grad som i hovedstaden.

Fem nye hoteller i København i 2017:

  • A&O
  • Steelhouse
  • Nobis Hotel
  • Stay Seaport
  • Stay Kastellet.

https://politiken.dk/rejser/hoteller/art6079751/Hotelboomet-i-K%C3%B8benhavn-forts%C3%A6tter-Kalvebod-Brygge-f%C3%A5r-nyt-storhotel

ashe