Hoteller for alle

Verdens største hoteller

Der er efterhånden mange store danske hoteller, og der bliver flere og flere af dem. Men der er alligevel langt op til de helt store hoteller i verden. Her opererer man med helt andre størrelser.

Placerede man verdens to største hoteller i København, ville de kunne huse omtrent lige så mange gæster som hovedstadens hoteller tilsammen gør i dag. Klodens absolut største hotel finder man i Asien – nærmere bestemt i Malaysia, hvor The First World Hotel som følge af en udvidelse i 2015 satte sig på rekorden for flest hotelværelser. Hotellet har således hele 7.351 værelser, og det er et par hundrede mere end nummer to på listen.

Andenpladsen finder man i Las Vegas, hvor Palazzo, også kendt som The Venetian, kan mønstre 7.117 værelser. Den amerikanske spilleby har også verdens tredjestørste hotel i form af MGM Grand Las Vegas, som rummer 6.852 værelser.

USA sidder generelt tungt på toppen med 14 ud af verdens 25 største hoteller. Om et par år går førstepladsen dog formentlig til det gigantiske hotel Abraj Kudai, der er under konstruktion i Mekka i Saudi Arabien. Når hotellet står færdigt omkring år 2020 vil der efter planen være hele 10.000 værelser.

ashe